Privatumo politika

Įmonių grupė „Penki kontinentai“ (ją sudarančios įmonės paskelbtos https://5ci.lt/grupe/) rūpinasi Jūsų asmens duomenų privatumu ir apsauga, todėl įsipareigoja gerbti bei saugoti asmeninę informaciją.

Šioje Privatumo politikoje paaiškinama, kaip įmonių grupė „Penki kontinentai“ renka, naudoja (tvarko) ir saugo asmens duomenis, juos sistemina ir kokios yra Jūsų teisės.

Tvarkydama klientų asmens duomenis, Įmonių grupė laikosi Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 2016/679, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo ir kitų tiesiogiai taikomų teisės aktų, reglamentuojančių asmens duomenų apsaugą, taip pat kompetentingų institucijų nurodymų.

Ši Privatumo politika yra taikoma tik tais atvejais, kai asmuo naudojasi įmonių grupės „Penki kontinentai“ produktais ir (ar) paslaugomis, lankosi interneto svetainėse

www.5ci.ltwww.bs2.ltwww.atmeye.com/ltwww.smartsafe.ltwww.cashmanagementiq.com, www.payments-iq.comwww.atmeye.us, www.ashburn.euwww.penki.ltprofit.5ci.ltmano.penki.lt, mail.penki.ltwww.news.ltmedia.search.lt.

KAIP TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Įmonių grupė „Penki kontinentai“, rinkdama ir tvarkydama Jūsų asmens duomenis, be kita ko, vadovaujasi šiais pagrindiniais duomenų tvarkymo principais:

Duomenys tvarkomi tik esant vienam ar keliems teisėto tvarkymo kriterijams – (I) siekiant užtikrinti paslaugų suteikimą pagal sutartį (t. y. siekiant įvykdyti sutartį arba siekiant imtis veiksmų duomenų subjekto prašymu prieš sudarant sutartį); (II) gavus duomenų subjekto sutikimą; (III) kai tvarkyti duomenis būtina, kad būtų įvykdyta Įmonių grupei taikoma teisinė prievolė; (IV) kai tvarkyti duomenis būtina siekiant apsaugoti gyvybinius duomenų subjekto ar kito fizinio asmens interesus; (V) kai asmens duomenis reikia tvarkyti dėl Įmonių grupės ar trečiosios šalies interesų.

Tvarkydama ir saugodama asmens duomenis, įmonių grupė „Penki kontinentai“ įgyvendina organizacines ir technines priemones, kurios užtikrina asmens duomenų apsaugą nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Prieigą prie įmonių grupės „Penki kontinentai“ tvarkomų asmens duomenų turi tik tie įmonių grupės „Penki kontinentai“ darbuotojai ir pagalbiniai paslaugų teikėjai, kuriems ji būtina darbo funkcijoms vykdyti arba paslaugoms įmonių grupei „Penki kontinentai“ suteikti.

Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti asmens duomenis tik pagal įmonių grupės „Penki kontinentai“ nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje nustatytus įsipareigojimus.

KOKIAIS TIKSLAIS TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Įmonių grupė „Penki kontinentai“ asmens duomenis tvarko šiais tikslais:

KOKIE ASMENS DUOMENYS TVARKOMI

IŠ KUR GAUNAMI ASMENS DUOMENYS

Įmonių grupė „Penki kontinentai“ tvarko Jūsų duomenis:

Jūs neprivalote pateikti jokių asmens duomenų, tačiau, jei taip nuspręsite, gali būti, kad Įmonių grupė „Penki kontinentai“ negalės Jums suteikti tam tikrų paslaugų.

Pateikdami savo asmens duomenis, esate atsakingi už pateiktų duomenų tikslumą, teisingumą ir išsamumą. Jeigu Jūsų asmens duomenys pasikeičia, privalote nedelsdami apie tai informuoti Įmonių grupę. Įmonių grupė nebus atsakinga už žalą, atsiradusią asmeniui ir (ar) tretiesiems asmenims dėl to, kad nurodėte neteisingus ir (ar) neišsamius asmens duomenis arba nesikreipėte dėl duomenų papildymo ir (ar) pakeitimo jiems pasikeitus.

Svarbu. Jeigu pateikiate kitų su Jumis susijusių asmenų, pavyzdžiui, šeimos narių, įmonės darbuotojų, akcininkų, laiduotojų ar pan., duomenis, Jūs privalote informuoti juos apie jų asmens duomenų perdavimą ir tvarkymą įmonių grupėje „Penki kontinentai“ ir įsipareigojate juos supažindinti su šia Privatumo politika.

KAM PERDUODAMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS

Įmonių grupė „Penki kontinentai“turi teisę perduoti savo klientų asmens duomenis trečiosioms šalimis, kurioms būtina tvarkyti klientų asmens duomenis šioje Privatumo politikoje ar teisės aktuose nurodytais tikslais. Asmens duomenis trečiosioms šalims įmonių grupė „Penki kontinentai“perduoda duomenų tvarkymo ar teikimo sutarties arba konkretaus teisės akto pagrindu, griežtai laikydamasi teisės aktų nustatytų reikalavimų.

Jūsų duomenys gali būti perduoti šioms trečiosioms šalims, įskaitant, bet neapsiribojant:

DUOMENŲ PERDAVIMAS UŽ ES/EEE RIBŲ

Paprastai Jūsų asmens duomenis tvarkome ir saugome Europos Sąjungos arba Europos ekonominės erdvės (ES/ EEE) teritorijoje, tačiau Jūsų asmens duomenis galime perduoti už ES / EEE ribų, pavyzdžiui, kai tai būtina sutarties sudarymui ir vykdymui arba jeigu davėte sutikimą tokiam perdavimui. Jūsų asmens duomenis perduodame už ES / EEE ribų, jei yra įgyvendinta bent viena iš šių priemonių: Europos Komisija yra pripažinusi, kad valstybė, į kurią perduodami duomenys, užtikrina pakankamo lygio asmens duomenų apsaugą; yra sudaryta sutartis pagal standartines Europos Komisijos patvirtintas sąlygas; laikomasi elgesio kodeksų ar taikomos kitos apsaugos priemonės pagal Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą

KIEK LAIKO SAUGOMI JŪSŲ DUOMENYS

Asmens duomenys tvarkomi ne ilgiau, negu reikia duomenų tvarkymo tikslams pasiekti arba ne ilgiau nei to reikalauja duomenų subjektai ir (ar) numato teisės aktai. Ilgesnis asmens duomenų saugojimas gali būti vykdomas tik, kai: (I) esama pagrįstų įtarimų dėl neteisėtos veikos, dėl kurios yra atliekamas tyrimas; (II) Jūsų duomenys būtini tinkamai išspręsti ginčui, skundui.

Jei atšauksite sutikimą dėl duomenų tvarkymo ar pasibaigs duomenų tvarkymo terminas (kai duomenys tvarkomi Jūsų sutikimo pagrindu), bus saugomi tik Jūsų sutikimo davimo faktą patvirtinantys duomenys (10 metų nuo sutikimo termino pabaigos ar sutikimo atšaukimo), siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius įmonių grupės „Penki kontinentai“ reikalavimus.

TELEFONO SKAMBUČIŲ REGISTRAVIMAS IR POKALBIŲ ĮRAŠYMAS

Siekdama įrodyti pokalbio turinį, sudaryti arba pakeisti paslaugų teikimo sutartis, užtikrinti tinkamą vidaus administravimą, personalo mokymą, įmonių grupė „Penki kontinentai“ tvarko šiuos asmenų, skambinančių interneto svetainėje nurodytu įmonių grupės „Penki kontinentai“ telefono numeriu, asmens duomenis: telefono numerį, telefono skambučio datą, laiką, konkrečią užsakytą paslaugą, informaciją apie tai, ar skambinantis asmuo yra esamas / naujas klientas, skambučio rezultatą, papildomą informaciją, telefono pokalbio įrašą. Telefono pokalbis įrašomas asmens sutikimu, kiti duomenys apie skambutį renkami įgyvendinant teisėtą įmonių grupės „Penki kontinentai“ interesą vykdyti efektyvią komunikaciją ir išvengti su asmenų aptarnavimu susijusių ginčų. Telefono pokalbio įrašai yra saugomi 3 mėnesius, o kiti duomenys apie telefono skambutį – 6 mėnesius nuo telefono skambučio datos. Telefono pokalbio įrašai dėl sutarties sudarymo arba pratęsimo saugomi 10 metų po įrašo padarymo.

Telefono skambučių duomenys yra perduodami duomenų tvarkytojams, atsakingiems už:

Jeigu nesutinkate, kad telefono pokalbis būtų įrašomas, prašome netęsti pokalbio ir / arba susisiekti el. paštu info@5ci.lt.

REGISTRACIJA DĖL PASLAUGŲ

Klientų registracijos, paslaugų užsakymo tikslu įmonių grupė „Penki kontinentai“ tvarko šiuos asmens duomenis: vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, pageidaujama paslauga bei laukelyje „Komentaras“ nurodytus duomenis. Be Jūsų pateiktos informacijos minėtu tikslu, įmonių grupė „Penki kontinentai“ taip pat tvarkys ir registravimosi dėl paslaugų datą.

Šių asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – būsimas paslaugų teikimo sutarties sudarymas. Klientų registracijos tikslu surinktus asmens duomenis įmonių grupė „Penki kontinentai“ saugo vienus metus nuo kliento registracijos dienos. Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, yra nurodytos Politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

TIESIOGINĖ RINKODARA

Kiekvienas interneto svetainės lankytojas gali užsisakyti naujienas apie įmonių grupės „Penki kontinentai“ siūlomas paslaugas bei taikomas akcijas (užsiprenumeruoti naujienlaiškį), įvedęs savo elektroninio pašto adresą kiekvieno interneto svetainės puslapio apačioje esančioje naujienlaiškio užsakymo formoje. Naujienlaiškio prenumeratoriaus elektroninio pašto adreso tvarkymo pagrindas – prenumeratoriaus sutikimas gauti naujienlaiškius.

Taip pat įmonių grupės „Penki kontinentai“ naujienlaiškiai paslaugų gavėjams siunčiami įgyvendinant įmonių grupės „Penki kontinentai“ teisėtą interesą informuoti juos apie taikomas akcijas ir teikiamas panašias paslaugas, išskyrus atvejus, kai paslaugų gavėjai prieš suteikiant paslaugą ar vėliau išreiškė nesutikimą dėl jų asmens duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslu. Tiesioginės rinkodaros tikslu yra tvarkomi šie paslaugų gavėjų duomenys: vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas.

Tiek naujienlaiškio prenumeratoriai, tiek kiti naujienlaiškio gavėjai gali bet kada atsisakyti įmonių grupės „Penki kontinentai“ naujienlaiškio paspaudę jame esančią atsisakymo nuorodą arba pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu info@5ci.lt. Asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu yra tvarkomi 5-erius (penkerius) metus nuo naujienlaiškio prenumeratos dienos arba paskutinės paslaugos suteikimo dienos.

VAIZDO STEBĖJIMAS ĮMONIŲ GRUPĖS TURTO IR ASMENŲ APSAUGOS TIKSLU

Vaizdo stebėjimas vykdomas šiais adresais: Kareivių g. 2, Kalvarijų g. 135 ir 137 bei Stulginskio g. 5, Vilnius. Vaizdo stebėjimas vykdomas įmonių grupės „Penki kontinentai“ turto ir asmenų apsaugos tikslu, teisėto įmonių grupės „Penki kontinentai“ ir trečiųjų asmenų interesų pagrindu. Renkami duomenys: vaizdo įrašai, vaizdo įrašų užfiksavimo data ir laikas, vieta.

Vaizdo kameromis užfiksuoti duomenys įmonių grupėje „Penki kontinentai“ saugomi 2 (du) mėnesius nuo vaizdo duomenų užfiksavimo momento. Pasibaigus vaizdo duomenų saugojimo terminui, vaizdo duomenys automatiškai užrašomi ant viršaus, taip ištrinant seniausio laikotarpio duomenis.

Vaizdo įrašai gali būti naudojami tik įtariamoms nusikalstamoms veikoms, administraciniams teisės pažeidimams atskleisti arba įmonių grupės darbuotojų, paslaugų teikėjų, trečiųjų asmenų, įmonių grupės „Penki kontinentai“ turto sugadinimu padarytai žalai įrodyti, atskleisti ir gali būti perduoti tik įstatymų nustatyta tvarka turintiems teisę gauti šiuos duomenis asmenims.

Vaizdo įrašus gali būti leidžiama peržiūrėti ir, esant būtinybei, perduoti teisėsaugos institucijoms. Jei vaizdo įrašai peržiūrimi ne teisėsaugos institucijų, teismo patalpose, vaizdo įrašų peržiūra turi vykti uždaroje įmonių grupės „Penki kontinentai“ patalpoje. Tokioje peržiūroje turi teisę dalyvauti duomenų subjektas; atsakingas įmonių grupės „Penki kontinentai“ darbuotojas; teisėsaugos institucijų atstovai.

Kai esama pagrindo manyti, kad vaizdo stebėjimo medžiagoje yra užfiksuotas daromas nusikaltimas ar kiti neteisėti veiksmai, reikalingi vaizdo duomenys (epizodai) perkeliami į saugias laikmenas ir saugomi visą laiką, kol egzistuoja objektyvus poreikis.

Duomenų subjektas turi teisę peržiūrėti su jo duomenų tvarkymu susijusius vaizdo įrašus, kurių saugojimo terminai nėra pasibaigę. Duomenų subjekto prašymu gali būti pateiktos vaizdo įrašo nuotraukos, pateiktas vaizdo įrašas duomenų subjekto (t. y. pareiškėjo) pateiktoje arba įmonių grupės „Penki kontinentai“ laikmenoje, perduotas elektroniniu būdu.

Gavus duomenų subjekto prašymą pateikti vaizdo įrašą ir nustačius, kad vaizdo įraše, be duomenų subjekto, užfiksuoti ir tretieji asmenys, vaizdo įraše matomi tretieji asmenys nuasmeninami (užtušuojami), o kita informacija, kuri gali pažeisti trečiųjų asmenų privatumą, retušuojama ar kitais būdais panaikinama galimybė identifikuoti trečiuosius asmenis.

LANKYTOJŲ DUOMENŲ TVARKYMAS

Apsaugos posto registracijos žurnale fiksuojami šie lankytojų duomenys: vardas, pavardė, juridinis asmuo, kuriam atstovaujama, apsilankymo data ir laikas, pas ką lankosi. Šie duomenys saugomi ne ilgiau nei 10 metų.

ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS RENGINIŲ AKIMIRKŲ VIEŠINIMO TIKSLU

Įmonių grupės „Penki kontinentai“ organizuojamų renginių metu gali būti fotografuojama. Nuotraukos minėtų renginių metu daromos remiantis Jūsų sutikimu renginių akimirkų viešinimo tikslu. Įmonių grupė „Penki kontinentai“ gali pasitelkti trečiuosius asmenis, kurie padeda organizuoti renginius, ir gali turėti prieigą prie įmonių grupės „Penki kontinentai“ tvarkomų asmens duomenų. Renginių metu padarytos nuotraukos saugomos 10 (dešimt) metų po įmonių grupės „Penki kontinentai“ veiklos pabaigos.

ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS SOCIALINĖS ŽINIASKLAIDOS PRIEMONĖSE

Įmonių grupė valdo „Penki kontinentai“ paskyras socialinės žiniasklaidos priemonėse „Facebook“, „Linkedin“, „Twitter“, „YouTube“, „Instagram“. Informaciją, kurią asmuo pateikia socialinės žiniasklaidos priemonėse (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą bei kitą komunikaciją) ar kuri gaunama asmeniui aplankius Įmonių grupės paskyras socialinės žiniasklaidos priemonėse, kontroliuoja socialinių tinklų valdytojai „Facebook“, „Linkedin“, „Twitter“, „YouTube“, „Instagram“.

Daugiau apie socialinių tinklų valdytojų privatumo politikas galima sužinoti čia:

KANDIDATŲ Į DARBUOTOJUS IR PRAKTIKANTUS ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS

Visus asmenų, pageidaujančių įsidarbinti arba atlikti praktiką įmonių grupėje „Penki kontinentai“, asmens duomenis įmonių grupė „Penki kontinentai“ tvarko tik darbuotojų atrankos ir įdarbinimo tikslu, turėdama teisėtą interesą įvertinti kandidato tinkamumą dirbti pageidaujamą darbą.

Kandidatų į darbuotojus arba praktikantų asmens duomenis įmonių grupė „Penki kontinentai“ gauna tiesiogiai iš kandidato į darbuotojus arba praktikantus, kai jis atsiunčia įmonių grupei „Penki kontinentai“ savo gyvenimo aprašymą (CV).

Be paties asmens, pageidaujančio įsidarbinti įmonių grupėje „Penki kontinentai“, pateiktų duomenų įmonių grupė gali rinkti ir kitaip tvarkyti kitus viešai prieinamus kandidato su darbo pareigomis, į kurias pretenduoja, susijusius duomenis, t. y. ieškoti informacijos internete, patikrinti kandidato socialinių tinklų (pavyzdžiui, „Linkedin“, „Facebook“, „Twitter“) profilius ir pan. Įmonių grupė „Penki kontinentai“ taip pat gali kreiptis į kandidato gyvenimo aprašyme (CV) nurodytus buvusius darbdavius ir prašyti pateikti informaciją apie kandidato kvalifikaciją, profesinius gebėjimus ir dalykines savybes. Siekdama patikrinti, ar kandidato į darbuotojus pateikti kvalifikacijos įrodymai (diplomai, sertifikatai ir pan.) yra autentiški, įmonių grupė „Penki kontinentai“ taip pat gali kreiptis į kandidato pateiktuose kvalifikacijos įrodymuose nurodytas mokymo įstaigas.

Kandidato pateiktus ir savarankiškai surinktus duomenis apie kandidatą įmonių grupė „Penki kontinentai“ saugo 4 (keturis) mėnesius nuo konkrečios darbuotojo atrankos pabaigos. Asmens duomenų saugojimo terminas pratęsiamas tik gavus atskirą kandidato sutikimą. Jei sutikimas saugoti kandidato asmens duomenis ilgiau nei 4 (keturis) mėnesius po atrankos pabaigos nėra gaunamas, pasibaigus šiam terminui visi (tiek pateikti kandidato, tiek surinkti įmonių grupės „Penkių kontinentų“) asmens duomenys yra sunaikinami.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA

Visi asmenys, kurių asmens duomenis tvarko įmonių grupė „Penki kontinentai“, turi teisę:

SVARBU. Tais atvejais, kai įgyvendinate savo teises pateikdami rašytinį prašymą įmonių grupės „Penki kontinentai“ buveinės adresu paštu, kartu su prašymu būtina pateikti ir notaro patvirtintą asmens dokumento (paso, asmens tapatybės kortelės) kopiją.

Slapukų naudojimas

Siekdami, kad įmonių grupės „Penki kontinentai“ interneto svetainė veiktų sklandžiai, o Jūs gautumėte aktualią informaciją, joje naudojami slapukai (angl. cookies) – nedidelės tekstinės informacijos dalelės, kurios automatiškai sukuriamos naršant svetainėje ir yra saugomos Jūsų kompiuteryje ar kitame galiniame įrenginyje. Slapukų surinkta informacija padeda užtikrinti galimybę naršyti patogiau, teikti Jums patrauklius pasiūlymus, analizuoti tendencijas ir tobulinti tiek svetainę, tiek Jūsų aptarnavimą, tiek įmonės teikiamas paslaugas.

Jūs galite pasirinkti, ar norite priimti slapukus. Jeigu nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar į kitą galinį įrenginį būtų įrašomi slapukai, galite pakeisti savo interneto naršyklės nustatymus ir išjungti visus slapukus arba įjungti / išjungti juos po vieną. Tačiau atkreiptinas dėmesys, kad kai kuriais atvejais tai gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų interneto svetainių funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės.

Informaciją apie puslapyje naudojamus slapukus rasite čia:

KONTAKTAI

Jei turėtumėte su Privatumo politika susijusių klausimų, kreipkitės:

UAB „Penki kontinentai“

Kareivių g. 2, Vilnius

Tel. nr. +370 52 664 555

El. paštas info@5ci.lt

Duomenų apsaugos pareigūnas duomenuapsauga@5ci.lt

INTELEKTINĖS NUOSAVYBĖS TEISĖS

Svetainėje www.5ci.lt publikuojami straipsniai, aprašymai, prekių, paslaugų ženklai ir logotipai yra intelektinė nuosavybė ir yra saugomi LR įstatymų numatyta tvarka. Šioje svetainėje esančią tekstinę ir kitą informaciją draudžiama skelbti, siųstis, atkurti, persiųsti, publikuoti, kopijuoti ir / ar bet kokiu būdu platinti ar panaudoti. Visa šiame internetiniame puslapyje esanti medžiaga saugoma nacionalinio intelektinės nuosavybės įstatymo ir kitų įstatymų bei tarptautinių susitarimų nuostatų.

TREČIŲJŲ ŠALIŲ INTERNETO SVETAINĖS

Įmonių grupė „Penki kontinentai“ neatsako už trečiųjų šalių interneto svetainių privatumo politikas ar praktikas.

PRIVATUMO POLITIKOS PAKEITIMAI

Ši Privatumo politika gali būti keičiama ir atnaujinama pagal poreikį, atsižvelgiant į įmonių grupės „Penki kontinentai“ vykdomus pokyčius bei kitus veiksnius. Atnaujinta Privatumo politika yra skelbiama interneto svetainėje. Ją turite atidžiai peržiūrėti.