„Penki kontinentai“ naujienos

Vilniuje bus diskutuojama apie IP televizijos perspektyvas

Š. m. kovo 6–9 dienomis tarptautinė organizacija „Open IPTV Forum“(OIPF), vienijanti tokias rinkos gigantes, kaip „Cisco“, „Motorola“, „Gemalto“, „Philips“, „Sun Microsystems“, drauge su įmonių grupe „Penki kontinentai“ Vilniuje rengia IPTV (angl. Internet Protocol Television) skirtą konferenciją ir simpoziumą. OIPF – organizacija, kurianti bendrus IPTV standartus ir prisidedanti prie IP televizijos populiarinimo bei plėtros. 2007 m. kovą ją įkūrė tokios įmonės, kaip „Ericsson“, „France Telekom“, „Nokia“, „Siemens“, „Panasonic“, „Samsung“, „Sony“ ir „Telekom Italia“. 2011 metais „Penki kontinentai“ pirmieji iš Baltijos valstybių įmonių tapo minėtos organizacijos nariais ir tai, anot kompanijos valdybos pirmininko Idrako Dadašovo, ne tik bendrovės veiklos įvertinimas, bet ir puiki galimybė prisidėti prie pasaulinės IPTV paslaugų rinkos raidos.

Kovo 6–8 dienomis uždarame renginyje OIPF nariai nagrinės IPTV paslaugų architektūros, rinkodaros, valdymo temas, aptars darbo organizavimo bei sertifikavimo klausimus, daug dėmesio skirs IPTV rinkos tendencijoms bei perspektyvoms aptarti. Vilniuje laukiama tokių kompanijų, kaip „Sony“, „Philips“, „Huawei Technologies“, „Deutsche Telekom“, ir kt. atstovų. Na o kovo 9-ąją vyksiančiame simpoziume visus norinčius OIPF ir „Penki kontinentai“ kvies diskutuoti apie televizijos šiandieną ir rytdieną. Beje, simpoziumas bus tiesiogiai transliuojamas internetu

„Penki kontinentai“ 1998 metais pirmieji Lietuvoje ėmė kurti šviesolaidinį „Skynet“ tinklą, o 2007 metais ėmė juo teikti IP televizijos paslaugas. Šiandien šios bendrovės IPTV klientai jau mėgaujasi ne tik įprastais, bet ir HD bei 3D raiškos kanalais. Verta pabrėžti, jog be įprastų TV paslaugų, IPTV klientai turi galimybę naudotis daugybe papildomų interaktyvių privalumų: naršyti internetą, žaisti žaidimus TV ekrane, įsirašyti norimų laidų ir žiūrėti jas bet kuriuo patogiu laiku, susidaryti savo asmeninį TV tinklelį, klausytis mėgstamos radijo stoties per TV, valdyti ir žiūrėti televiziją mobiliajame įrenginyje ir t. t.

Daugiau apie IP televiziją galima sužinoti iš praėjusiais metais „Penkių kontinentų“ specialistų Tachmasibo Dadaševo ir Sauliaus Paukščio išleistos knygos „Naujojo šimtmečio televizijos horizontai“. Šį leidinį galiama rasti pagrindinėse šalies bibliotekose arba įsigyti el. knygynuose.

Kilo klausimų?

Naujienos

Užsisakyti